Podezřelé úmrtí Čecha v Tunisku: Proč drží jeho ženu ve vazbě?

Tunisko

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. července 2023 9:52

Ve vazbě v Tunisku zůstává česká turistka, kterou zdejší policie zadržela v souvislosti s podezřelým úmrtím jejího muže na dovolené. Aktuálně probíhá šetření, které má odhalit příčiny a okolnosti tragické události.

Vyšetřující podle mluvčího soudu v Monastiru povolil zadržení Češky pro podezření z účasti na vraždě manžela, uvedl deník Blesk. Stalo se tak poté, co ona informovala bezpečnostní orgány o jeho smrti. Mluvčí sdělil, že pitva během předběžného šetření odhalila stopy škrcení v úrovni krku.

O případu jako první informovala televize CNN Prima News, na kterou se obrátila příbuzná páru s tím, že tuniské ani české úřady ji nechtějí o osudu blízkých sdělit bližší informace. Ministerstvo zahraničí každopádně potvrdilo, že o zadržení ženy ví.

"Můžeme potvrdit, že byla v Tunisku zadržena česká občanka v souvislosti s úmrtím českého občana. Náš zastupitelský úřad je v kontaktu s místními orgány, ale v tuto chvíli nebudeme sdělovat žádné podrobnosti," řekl stanici mluvčí ministerstva Daniel Drake.

Pár cestoval do Tuniska s cestovní kanceláří Fischer. "Mohu potvrdit, že k úmrtí klienta došlo, žádné další konkrétní informace však nemáme," řekl Blesku mluvčí společnosti Jan Bezděk. Smutná události nijak neovlivnila pobyt dalších turistů.

Témata: Tunisko ministerstvo zahraničí