Turisté zažili drama jako z filmu: Žralok napadl člun a zakousl se do něj

Obří žralok spatřen u pobřeží Itálie

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

20. července 2023 22:20

Velmi nepříjemné setkání zažila skupina turistů v Jižní Africe, kteří byli pozorovat tah sardinek u pobřeží Chinta East. K plavidlu turistů se přiblížil žralok, který na člun zaútočil a zakousl se do něj.

O incidentu informoval server LadBible, který uvedl, že se naštěstí při setkání se žralokem nikomu nic nestalo. Vše bylo zachyceno na video, které jasně dokazuje paniku přítomných turistů.

Ke střetu došlo v momentě, kdy turisté pozorovali tah sardinek. Je to období, kdy všechny ryby migrují na jih, a za nimi se táhne nekonečné množství hladových predátorů, mezi nimiž se nacházejí i žraloci. Jeden takový se objevil v tomto případě a místo hejna sardinek si vybral člun turistů, do kterého se dokonce zakousl. 

O děsivém zážitku se podělila Emily Cehrs, která byla také na člunu. „Během tahu sardinek můžete vidět spoustu divoké zvěře včetně velryb, delfínů, tučňáků, žraloků nebo mořských želv. Avšak tentokrát se žralok přiblížil moc blízko. Vyfoukl nám člun,“ uvedla Cehrsová.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Emily Cehrs (@wildvet_em)

"Trochu jsme se báli, že se potopíme, ale naštěstí se vyfoukla jen malá část a podařilo se nám dostat zpět na pobřeží. Rychle jsme opustili oblast a vzdálili se od návnadové koule, která byla pod naší lodí," sdělila dále ve vyprávění zážitku.

Témata: žraloci