Manévry v okolí hlavního města: Lvice je na útěku, zřejmě už usmrtila prase

Lvice, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

20. července 2023 12:04

V okolí Berlína probíhá pátrání po nebezpečném zvířeti. Mělo by jít o velkou kočkovitou šelmu, konkrétně pak o lvici. Desítky tisíc obyvatel se proto raději mají zdržovat ve vnitřních prostorách, dokud nedojde k odchycení kočky.

Na pátrání po šelmě upozornil server DW. Úřady nasadily helikoptéry, do akce jsou zapojeni také veterinární specialisté a myslivci.

Lidé byli vyzváni, aby neopouštěli své domovy. Rovněž obdrželi varovné zprávy přes příslušné aplikace. Konkrétně jim bylo doporučeno, aby nechodili na procházky do lesů. V případě setkání se lvicí pak mají vyhledat útočiště v budově či autě.

Pátrací akce se soustředí na oblast Kleinmachowa na jižním okraji Berlína, kde žije asi 20 tisíc lidí. Mluvčí obce sdělila, že děti ve školkách pro tuto chvíli nemohou do přilehlých zahrad. "Taková věc se neděje každý den," poznamenala.

Policie k případu uvedla, že obdržela informaci o přítomnosti zvířete v oblasti od svědka, který natočil smrtící útok šelmy na divoké prase. Není přitom jasné, odkud mohla velká kočka utéct, protože zoologickým zahradám ani cirkusům nechybí.

Témata: Lvi Německo Policie Německo