Tragédie během rodinné dovolené v Chorvatsku: Holčička z Česka zemřela

Záchranná služba, ilustrační fotografie

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

12. července 2023 18:43

Rodina si vyrazila na klidnou dovolenou do Chorvatska, ta se ale změnila v tragédii. Jen pětiletá holčička na dovolené zemřela. Příčina smrti není doteď známá, vše se objasní až po pitvě. Podle policie není zatím důvod z podezření na trestný čin.

Tragédie se stala v chorvatském Medulinu, kam rodina přijela na dovolenou. Chorvatský web Sata24 informoval, že místní istrijská policie obdržela hlášení o nutnosti okamžité lékařské pomoci pro dítě v Medulinu již v 6:05 ráno.

„Policie přijala oznámení, že pětiletá dívka z České republiky potřebuje lékařskou pomoc. Do Medulinu přijela s rodinou na letní dovolenou. Nebylo jí dobře a byla přivolána záchranka. Bohužel se nepodařilo dítě zachránit,“ uvedla mluvčí istrijské policie Suzana Sokač. 

Neoficiální zprávy naznačují, že holčička si údajně stěžovala na intenzivní bolesti břicha. Po zavolání záchranné služby v 5:54 hodin se rodiče snažili všemi prostředky zachránit své dítě až do příjezdu záchranného týmu v 6:07 hodin. Záchranné složky se pokoušely holčičku resuscitovat po dobu celé hodiny, avšak jejich snaha byla neúspěšná. 

Po přesunu do sanitky lékaři pokračovali v resuscitaci, ale bohužel bez úspěchu. Tělo dítěte bylo poté převezeno na patologické oddělení nemocnice v Pule k provedení pitvy, informovala vedoucí zdravotní a sociální péče Istrijské župy doktorka Gordana Antić.

Policie uvedla, že podezření z násilné smrti je  zatím vyloučeno. Deník Glas Istre uvedl, že rodiče již předtím vyhledali lékařskou pomoc kvůli zdravotním problémům dívky. Po příjezdu lékařů na místo již dítě oživoval otec. Podle zprávy z chorvatského serveru Index byla holčička spolu s rodiči před tímto incidentem ve stejnou noc na místní pohotovosti. Přesná příčina toho, co se stalo však zatím není známa.

Témata: Záchranná služba