Na cestách do Chorvatska se tvoří obrovské kolony

Chorvatsko

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

10. července 2023 16:05

Vysoké teploty vyhání tisíce lidí k moři, ale tím se chorvatské silnice stávají velmi přetíženými kvůli rekreační sezóně. Pokud jste plánovali vydat se na cestu k Jadranu tento týden, měli byste se určitě vyhnout některým úsekům. Situace na chorvatské magistrále poslední dny není vůbec příznivá a lidé by se měli připravit na menší komplikace.

Jako každý rok vrchol dovolenkové sezóny na chorvatské riviéře je zřejmý i dnes, v pondělí. Dlouhé kolony, které se táhnou několik kilometrů, čekají na ty, kdo se dnes rozhodli vydat na cestu k Jaderskému moři. 

Podle zpráv portálu Sata24 varuje chorvatská dopravní agentura HAK, že na několika hlavních úsecích silnic se vytvářejí stojící kolony. V některých případech tyto kolony již dosahují délky čtyř kilometrů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Zagreb.info (@zagreb.info)

Dopravní nehoda na jadranské magistrále (DC8) způsobila dlouhé kolony mezi obcemi Drašnica a Igrana, které komplikují dopravu již od rána. Na oblíbené dálnici A1 situace také není úplně nejlepší, kolony se tvoří mezi mýtným vstupem Lučko a křižovatkou Kralovac ve směru k moři, informuje o situaci agentura HAK. 

Kolony se tvoří také na dálnici A3 a na mnoha dalších místech Chorvatska. Lze očekávat, že tropické teploty k moři vyženou ještě větší množství turistů a situace bude nadále kritická. 

Témata: Chorvatsko