Žralok na Floridě: Děsivé okamžiky. Šlo lidem o ŽIVOT?!

Žralok vyděsil lidi na Floridě.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. července 2023 15:45

V pondělí došlo k nebezpečnému setkání mezi plavci na pláži Navarre na Floridě a obrovským žralokem bílým, který se velmi přiblížil k lidem.

Na floridské pláži Navarre došlo k napínavým momentům plným strachu z nebezpečného predátora. Video žraloka, který ledabyle plaval mezi návštěvníky pláže, se v pondělí odpoledne rychle rozšířilo po facebooku.

Lidé parybu nejdříve sledovali, rychle ale došli k závěru, že nejlepší bude prchnout z vody. Zástupce plavčíku Austin Turnbull upozornil, že výskyt žraloků ve vodách u Navarrské pláže není neobvyklý a predátory je zde možné spatřit téměř každý den. Tuto informaci zveřejnil americký web Pensacola News Journal.

Kamera Cristy Coxové zaznamenala dramatickou scénu, když žralok pronásledoval hejno ryb poblíž pláže. Na videu jsou slyšet hlasité výkřiky lidí, kteří varovali ostatní, aby okamžitě vyšli z vody.

Podle odborníků je červen měsícem, kdy je pozorování žraloků nejčastější. Ti mají tendenci přibližovat se ke břehu, aby zde lovením získali potravu. Proto není žádným překvapením, že i na začátku července stále zaznamenáváme jejich přítomnost.

„Všichni ztuhli, když se přiblížil k pláži při pronásledování hejna ryb. Musíme si uvědomit, že to je přirozené a my, lidé, se nacházíme v jejich domově,“ přidala Coxová s apelem na obezřetnost lidí. "Po celém zálivu se vyskytují žraloci. Vidíme je téměř každý den a v 99,9 procentech případů se není čeho obávat,“ dodal Turnbull.

Podle Turnbulla žraloci vykazují agresivní chování převážně při lovu větších ryb. Z tohoto důvodu je nejlepší, jak radí, klidně opustit vodu a nechat žralokům volný prostor, aby si mohli vyřídit své záležitosti.

Témata: žraloci USA