Tragédie v zábavním parku: Atrakce se rozbila, nejméně jedna oběť

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. června 2023 21:31

Při dnešním tragickém incidentu na horské dráze v zábavním parku Gröna Lund ve Stockholmu došlo k úmrtí jedné osoby a dalších devět utrpělo zranění. Informace o nehodě poskytla jak policie, tak zástupce zábavního parku. Podle agentury TT došlo k pádu plného vozíku z výšky několika metrů. Z důvodu této události je zábavní park ve švédské metropoli do odvolání uzavřen.

Svědci uvádějí, že vláček na atrakci nazvané Jetline vykolejil jen částečně. Tato horská dráha, nacházející se v zábavním parku je známá svou rychlostí až 90 kilometrů v hodině. Dráha, která je dlouhá 800 metrů dosahuje místy výšky až 30 metrů. Tato informace pochází od zástupců zábavního parku, uvedl The Guardian.

"Je to tragické a šokující a bohužel jsme se dozvěděli, že jedna osoba zemřela," sdělila veřejnoprávní televizi SVT mluvčí Gröna Lund Annika Troseliusová.

V lunaparku byla v době nehody shodou okolností reportérka stanice SVT, podle níž v areálu zasahovala policie a záchranáři, zraněné odvážel i vrtulník. "Můj manžel viděl vozík horské dráhy, jak i s lidmi padá k zemi," řekla Jenny Lagerstedtová.

Policie podle agentury Reuters sdělila, že devět lidí skončilo v nemocnici, z toho tři s vážnými zraněními.

Vedení parku Gröna Lund v prohlášení informovalo, že park se 140letou historií bude až do odvolání pro veřejnost uzavřený.

Švédská ministryně kultury Parisa Liljestrandová řekla, že zprávy o nehodě jsou nepochopitelné.

"Moje myšlenky jsou s těmi, kteří byli postiženi, stejně jako s jejich rodinami a blízkými," řekla tiskové agentuře TT.

Témata: zábavní parky Švédsko