Papež František: Složitá rekonvalescence po nedávné operaci!

Papež František

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. června 2023 16:20

Šestaosmdesátiletý papež František v týdnu přiznal, že se stále potýká s následky nedávného zákroku. Svatý otec má od lékařů nařízený klidový režim po operaci kýly, z nemocnice byl propuštěn před necelým týdnem.

Papež na čtvrteční konferenci vynechal čtení plánovaného proslovu s vysvětlením, že má stále potíže s dýcháním. "Jsem stále pod vlivem anestezie, moje dýchání není dobré," řekl podle webu RTE. "Jsem stále naživu," zdůraznil vzápětí.

Svatého otce propustili z římské nemocnice Gemelli minulý týden v pátek. Strávil v ní devět dní poté, co absolvoval operaci kýly. Ošetřující lékaři mu doporučili několik týdnů klidového režimu, aby se dobře zahojily pooperační rány.

František navštívil zmíněnou nemocnici už den před hospitalizací, informoval o tom server Vatican News. Podle mluvčího toho dne absolvoval několik klinických vyšetření a vrátil se do Vatikánu před polednem. V den operace ještě absolvoval audience na Svatopetrském náměstí a působil dojmem, že je v dobré kondici.

Papež strávil v nemocnici tři dny už na přelomu března a dubna kvůli zánětu průdušek. AP zase upozornila, že v červenci 2021 bylo současné hlavě katolické církve chirurgicky odebráno 33 centimetrů tlustého střeva kvůli vážnému zánětu a zúžení střeva.

Témata: Papež František Vatikán