Papež František: Od operace uplynul už týden. Jak to s ním vypadá?

Papež František

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

15. června 2023 8:44

Papež František by měl být propuštěn z římské nemocnice Gemelli v následujících dnech, uvedl ve středu Vatikán. Svatý otec zůstává v nemocnici po operaci břicha kvůli kýle, zákrok absolvoval před týdnem.

"Svatý otec během noci dobře odpočíval. Lékaři uvedli, že vše probíhá podle očekávání, bez komplikací, proto plánují jeho propuštění během následujících dní," řekl mluvčí Vatikánu Matteo Bruni podle serveru Vatican News.

Papež navštívil nemocnici Gemelli už minulý týden v úterý, informoval o tom tentýž server. Podle mluvčího toho dne absolvoval několik klinických vyšetření a vrátil se do Vatikánu před polednem. Ve středu ještě před operací absolvoval audience na Svatopetrském náměstí a působil dojmem, že je v dobré kondici.

Papež František strávil ve zmíněném zdravotnickém zařízení tři dny už na přelomu března a dubna kvůli zánětu průdušek. AP zase upozornila, že v červenci 2021 bylo současnému papežovi chirurgicky odebráno 33 centimetrů tlustého střeva kvůli vážnému zánětu a zúžení střeva.

Témata: Papež František