V Tunisku zemřela Češka, úmrtí potvrdilo ministerstvo zahraničí

Tunisko, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. června 2023 13:53

Na hotelové pláži v letovisku Zarzís na jihovýchodě Tuniska včera zemřela česká turistka. „Příslušníci civilní ochrany vylovili tělo oběti, které bude podrobeno pitvě v regionální nemocnici v Médenine, aby se určila přesná příčina smrti,“ informoval podle serveru Tunisie Actu ředitel regionální nemocnice v Zarzisu Abdelkader Taghouti.

Informaci pro server Novinky.cz potvrdil také mluvčí českého zahraničního resortu Daniel Drake. „Mohu potvrdit úmrtí starší ženy v Tunisku. Tuniská konzulka je v kontaktu s rodinou zemřelé a s místní pohřební službou,“ uvedl.

Ministerstvo zahraničních věcí na svých webových stránkách vyzývá při cestách do Tuniska k opatrnosti. Při cestách do země totiž nemusí jít nutně o nehodu při plážových radovánkách. „Doporučujeme vyhýbat se místům s velkou koncentrací osob, demonstracím a podobně,“ píše. Během května se v blízkosti synagogy Ghirba na ostrově Džerba totiž odehrál útok. V zemi už od konce roku 2015 platí výjimečný stav, který je pravidelně prodlužován.

„MZV ČR důrazně nedoporučuje cestovat do oblastí kolem hranic s Alžírskem a Libyí, do horských oblastí guvernorátů Kasserina a Kef, kde pravidelně probíhají vojenské protiteroristické akce, a do měst v okolí Síliany a Kasserinu či do pouštní zóny jižně od linie Bir Rijm Maatoung – Borj Bourguiba – Ben Guerdan a do horské oblasti na severozápadě Tuniska,“ pokračuje resort.

Témata: Tunisko ministerstvo zahraničí cestování