Grilovačka skončila tragédií. Soused zaútočil, ze čtyřčlenné rodiny přežila jen malá dívka

Francouzská policie

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

13. června 2023 10:01

Francouzská policie vyšetřuje od víkendu střelbu ve vesnici v Bretani, kterou nepřežila malá dívka. Z její rodiny vyvázla bez zranění jen sestra zavražděné, zasaženi byli i oba rodiče. Policisté v souvislosti s útokem zadrželi nizozemského souseda.

Britská rodina Thornonových v sobotu večer grilovala na zahradě. Nezletilé sestry si hrály na houpačce, když se objevil střelec a několikrát vystřelil. O případu informoval deník Guardian.

Jedenáctiletá Solenne zemřela na místě, její dvaapadesátiletý otec Adrien byl zasažen do hlavy a leží v nemocnici v kritickém stavu. Devětačtyřicetiletá manželka Rachel schytala zásahy do hlavy a zad, ale je mimo ohrožení života. Nejmladší Céleste unikla nezraněna a upozornila místní, že došlo k útoku.

Žalobkyně Carine Halleyová potvrdila, že ve vazbě je kvůli střelbě jednasedmdesátiletý Nizozemec, který žije ve stejné vesnici v Bretani. Vyslechnuta byla i jeho žena. Podle Halleyové se střelec objevil náhle a několikrát vystřelil směrem k obětem. Guardian píše, že francouzská média informují o sousedském sporu mezi oběma rodinami.

Ve Francii došlo během uplynulého týdne i k jinému útoku na děti, a to konkrétně nožem u jezera Annecy na jihovýchodě země. Pachatel tam zranil čtyři malé děti a dva dospělé důchodového věku. Úřady podezřívají jednatřicetiletého Syřana.

Témata: Francie Policie Francie střelba