Egypt zažívá krušné časy: U Marsá Alam hořela loď, žralok v Hurghadě zabil turistu

Hurghada, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

12. června 2023 10:00

Tři britští turisté jsou pohřešováni po nedělním požáru na palubě jachty u egyptského letoviska Marsá Alam. Pro místní cestovní ruch jde o další ránu po útoku žraloka v Hurghadě, který nepřežil ruský občan.

O požáru informovala BBC. Loď Hurricane opustila přístav 6. června s 29 osobami na palubě a měla se vrátit v neděli. Zachránit se podařilo 26 lidí, tři britští občané jsou však po incidentu pohřešováni.

Podle prvotních závěrů vyšetřování došlo k požáru kvůli elektrickému zkratu. Turisté se ve chvíli, kdy vypuklo inferno, připravovali na potápění v oblasti, která je známá bohatým podmořským životem.

"Je to opravdu špatná zpráva pro místní turistický ruch. Jsou tady závislí na turismu, především na tom britském," komentoval korespondent BBC News Sally Nabil smutnou událost. Nejde přitom o jedinou tragédii v Egyptě během posledních dní.

Ve čtvrtek zemřel v Hurghadě ruský občan po útoku žraloka, informovala o tom světová média včetně CNN. Místní úřady následně zakázaly plavání v místě, kde k útoku došlo. Hurghada rovněž patří k vyhledávaným letoviskům u Rudého moře.

Témata: Egypt lodní doprava žraloci