Papež zůstává v nemocnici, poselství za něj museli tlumočit. Jak na tom po operaci je?

Papež František

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

10. června 2023 21:55

Papež František zůstává v nemocnici, zotavuje se ale dobře, informoval v sobotu Vatikán. Svatý otec ve středu podstoupil operaci břicha kvůli kýle, tříhodinový zákrok se obešel bez komplikací.

Tisková kancelář Vatikánu podle serveru Vatican News v sobotu po poledni uvedla, že papež se po operaci zotavuje podle plánu, nemá zvýšenou teplotu a hodnoty krevního tlaku a srdečního tepu jsou stabilní. Pooperační krevní testy i rentgenová vyšetření dopadly dobře.

František dnes také vyzval lidi, kteří přišli na Svatopetrské náměstí, aby věřili v bratrství. Osobně se nezúčastnil, jeho poselství tlumočil jeden z kardinálů. "Jsme rozliční, máme různé kultury a náboženství, jsme ale bratři a sestry a chceme žít v míru," vzkázal svatý otec.

Papež navštívil římskou nemocnici Gemelli už v úterý, informoval o tom tentýž server. Podle mluvčího Mattea Bruniho absolvoval několik klinických vyšetření a vrátil se do Vatikánu před polednem. Ve středu ještě před operací absolvoval audience na Svatopetrském náměstí a působil dojmem, že je v dobré kondici.

Papež František strávil ve zmíněné nemocnici tři dny už na přelomu března a dubna kvůli zánětu průdušek. AP zase upozornila, že v červenci 2021 bylo současnému papežovi chirurgicky odebráno 33 centimetrů tlustého střeva kvůli vážnému zánětu a zúžení střeva.

Témata: Papež František