Papež je po operaci v dobrém rozmaru. Vtipkoval se mnou, řekl lékař

Papež František

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

8. června 2023 10:59

Papež František se po středeční operaci břicha kvůli kýle cítí dobře, řekl ve čtvrtek jeho ošetřující lékař novinářům. Tříhodinový zákrok se obešel bez komplikací, doktoři očekávají plné zotavení svatého otce.

"Svatému otci se daří dobře, je vzhůru, ve střehu a už se mnou vtipkoval" řekl podle serveru Vatican News doktor Sergio Alfieri, který včera Františka operoval. Zmínil, že nešlo o náhlou operaci, zákrok proběhl bez komplikací a pacient by se měl zcela zotavit v čase, který je pro tuto proceduru běžný.

Papež navštívil římskou nemocnici Gemelli už v úterý, informoval o tom tentýž server. Podle mluvčího Mattea Bruniho absolvoval několik klinických vyšetření a vrátil se do Vatikánu před polednem. Včera ještě absolvoval audience na Svatopetrském náměstí a působil dojmem, že je v dobré kondici.

Papež František strávil v nemocnici Gemelli tři dny už na přelomu března a dubna kvůli zánětu průdušek. AP zase upozornila, že v červenci 2021 bylo současnému papežovi chirurgicky odebráno 33 centimetrů tlustého střeva kvůli vážnému zánětu a zúžení střeva.

Témata: Papež František Vatikán