"Ať ty domy klidně shoří!" Sprostý Prigožin zuřil kvůli útoku na Moskvu

Jevgenij Prigožin

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. května 2023 10:00

Úterní dronový útok na Moskvu nenechal bez reakce ani zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který nešetřil sprostými nadávkami směrem k vysoce postaveným ruským činitelům. Nechápe totiž, že bezpilotní stroje mohly doletět až do ruské metropole.

Moskva je totiž od ukrajinských hranic vzdálená více než tisíc kilometrů. "Jak můžete ku**a dovolit těm dronům, aby doletěly do Moskvy? Je vám u pr**le, že letí k vašim domům v Rubljovce. Tak ať ty domy klidně shoří," poznamenal Prigožin na telegramu.

Nadávky byly určené vysoce postaveným armádním činitelům, kteří žijí v luxusní moskevské čtvrti Rubljovka, kde bydlí také ruská politická, podnikatelská a kulturní elita. Šéf wagnerovců její obyvatele opakovaně kritizoval kvůli tomu, že jsou odtržení od reality.

Ruský prezident Vladimir Putin slíbil odpověď na úterní útok na Moskvu, při němž došlo k poškození několika budov. Další bezpilotní stroje sestřelila protivzdušná obrana. 

Putin podle Financial Times obvinil Ukrajinu z teroristických aktivit a provokace. Útoky podle prezidenta mířily na ruské obyvatelstvo a rezidenční budovy. Nijak přitom nespecifikoval, jak má slibovaná odveta vypadat.

Témata: Jevgenij Prigožin Rusko Vladimír Putin válka na Ukrajině