Rusové se možná v Praze pokusili otrávit zástupkyni opozice, píše portál

Natalija Arnoová

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

16. května 2023 17:57

Šéfka nadace Svobodné Rusko Natalija Arnoová měla během nedávného pobytu v Praze pocítit příznaky otravy. Žena, která už roky žije po vynuceném opuštění rodné země v USA, se zdržovala v Praze na začátku měsíce po příjezdu z Berlína.

S kauzou přišel nezávislý ruský portál agents.media. Odvolává se na svědky a zároveň spekuluje o tom, že za pokusem o otravu mohou stát ruské tajné služby.

Arnoová přijela do českého hlavního města za účelem absolvování schůzek o současné situaci ve své vlasti. Než se u ní projevily příznaky, všimla si podle serveru otevřených dveří pokoje, od hotelového personálu se však neměla dočkat žádného vysvětlení.

Při pobytu v Praze se měla potýkat se znecitlivěním těla a bolestmi. Po návratu do USA vyhledala lékaře a také se obrátila na místní úřady. Zájem o případ projevil Federální úřad pro vyšetřování (FBI).

Výše uvedený web uvádí, že jeho agenti šéfku nadace vyslechli a odebrali biologické vzorky či vzorky oblečení, které měla s sebou. O výsledcích údajného vyšetřování ale nejsou k dispozici žádné informace.

Témata: Natalija Arnoová Rusko otrava