Sparta je po derby velmi blízko titulu. Rozhodla další penalta

AC Sparta Praha

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. května 2023 10:30

Pětibodový náskok v čele tabulky má pražská Sparta tři kola před koncem ligy před rivalem z Edenu po sobotním derby. Letenští kopali během posledních zápasů už několikátou penaltu, v nastavení ji proměnil kapitán Ladislav Krejčí a přiblížil svůj tým titulu.

Sparta šla do zápasu s dvoubodovým náskokem, který chtěla přinejmenším uhájit. Odpovídal tomu defenzivní styl hry, iniciativa byla na straně Slavie. Přesto se vedení v utkání ujali domácí.

Haraslín totiž perfektně zahrál přímý volný kop a překonal Koláře. Vedení ale se spoluhráči dlouho neudržel, za chvíli vyrovnal po pěkné kombinaci sešívaných Schranz. Do kabin se odcházelo za stavu 1:1.

Letenští se do vedení po přestávce vrátili, když po další standardní situaci přesně pálil navrátilec do sestavy Sörensen. Náhradník Tecl ale hlavou dokázal vyrovnat. Drama vrcholilo v nastaveném čase.

Mabil vběhl do vápna hostů a Ogbu jej podle rozhodčího fauloval. Kopala se penalta, ke které se postavil Krejčí a balon poslal na druhou stranu, než kam skočil brankář. 

Témata: Fotbal AC Sparta Praha sk slavia praha