Rusové se neštítí ničeho. Rakety poslali i na nemocnici Červeného kříže

Rusko poslalo rakety na sklad a nemocnici Červeného kříže

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. května 2023 18:42

Rusko zasáhlo raketami sklad humanitární pomoci v ukrajinské Oděse. Uvedl to na sociální síti Červený kříž, podle kterého byla zasažena i mobilní nemocnice v Mykolajivu.

"V důsledku ostřelování v Oděse shořely sklady s humanitární pomocí ukrajinského Červeného kříže a v Mykolaivu došlo k poškození mobilní nemocnice," uvedli zástupci Červeného kříže.

Dodali, že při jednom z útoků byl 8. května byl podniknut raketový úder na Oděsu, který zasáhl sklad oblastní organizace Červeného kříže o rozloze 1000 metrů čtverečních. "Požár zcela zničil humanitární pomoc, která byla ve skladu," uvedli zástupci organizace.

❗ The Ukrainian Red Cross warehouse with humanitarian aid in Odesa has been destroyed and a mobile hospital in Mykolaiv damaged due to a missile strike.The staff and volunteers of the Ukrainian Red Cross were not injured.#notatarget pic.twitter.com/RSbUyvk367

— Ukrainian Red Cross (@RedCrossUkraine) May 8, 2023

O den dříve byla během raketového útoku v Mykolajevské oblasti poškozena mobilní nemocnice mykolajivské krajské organizace Červeného kříže. "V důsledku útoku se některé zdravotnické vybavení, přístroje a nábytek staly nevhodné pro budoucí použití," uvedla organizace.

Červený kříž se v současnosti snaží odstranit následky ostřelování a zprovoznit fungování nemocnice na jiném místě. Zástupci uvedli, že během útoku nebyl nikdo zraněn, ale poskytování humanitární pomoci a činnost některých projektů Červeného kříže je ale na Ukrajině pozastavena.

Témata: Červený kříž válka na Ukrajině