Smrtka na korunovaci Karla III: Kdo byla tajemně zahalená postava v kápi?

Král Karel III. byl korunován

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

7. května 2023 16:15

Jistý neočekávaný detail vyvolal naprosté šílenství! Korunovace Karla III. byla nejsledovanější událostí po celém světě, která byla důkladně diskutována nejen v médiích, ale i na sociálních sítích. Tam bylo publikováno krátké video, které vzbudilo strach u mnoha lidí.

Karel III. se stal nejstarším korunovaným monarchou v historii, stalo se tak za účasti mnoha významných hostů. Během slavnostního ceremoniálu se odehrálo mnoho zajímavých a dojemných, až nečekaných okamžiků, podle mnoha lidí byl nejsilnějším momentem slib, který králi složil princ William a poté ho políbil na tvář.

Po sociálních sítích se začalo, kromě fotografií a vtipných montáží, šířit i jedno lehce děsivé video. Tento moment z korunovace vyvolal v lidech husí kůži, některým dokonce i strach. Mnoho lidí totiž tvrdí, že během ceremoniálu ve Westminsterském opatství se objevila postava Smrtky. Krátké video, které se nyní rychle šíří na sociálních sítích, rozpoutalo menší vlnu paniky.

Anyone else just notice the Grim Reaper at Westminster Abbey? 👀#Coronation pic.twitter.com/77s4XIY17i

— Joe (@realjoegreeeen) May 6, 2023

Týdeník Nesweek se snažil najít vysvětlení a zjistit, zda se nejedná o fotomontáž. Avšak ukázalo se, že se jednalo o skutečnou osobu, která tam v tu chvíli byla přítomna. Opatství potvrdilo, že tuto osobu identifikovalo jako vergera, což je osoba, která pomáhá s průběhem bohoslužeb.

Témata: Král Charles III. (Karel III.)