USA zděsil případ z Oklahomy. Sedm mrtvých včetně delikventa, pět těl patří dětem

Policie USA

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

3. května 2023 11:00

Sedm těl bylo v úterý nalezeno na pozemku v malém městě Henryetta v americkém státě Oklahoma. Hrůzný nález učinila policie během pátrání po dvou nezletilých dívkách, které jsou zřejmě mezi zesnulými.

O případu informovala BBC s tím, že policie se domnívá, že dvě z těl patří čtrnáctileté Ivy Websterové a o dva roky starší Brittany Brewerové. Mezi mrtvými je také Jesse McFadden, registrovaný sexuální delikvent, s nímž měly dívky cestovat.

Oklahomské úřady zveřejnily informaci o pohřešování dvojice v pondělí. Téhož dne se McFadden měl dostavit k soudu kvůli několik let starému obvinění z držení dětské pornografie. Nepřišel, proto byl vydán rozkaz k domovní prohlídce. Policisté následně učinili v Henryettě hrůzný nález.

Komu patří další čtyři těla, naznačila devětapadesátiletá Janette Mayová. Agentuře AP sdělila, že jde o její pětatřicetiletou dceru Holly Guessovou, která byla za hledaného muže vdaná, a nezletilá vnoučata Rylee Elizabeth, Michaela Jamese a Tiffany Dore.

McFadden podle Mayové svou ženu kontroloval, což jí dělalo obavy. O jeho kriminální historii se všichni dozvěděli teprve před pár měsíci. "Lhal mé dceři a přesvědčil ji, že to byla obrovská chyba," vypověděla žena s tím, že dcera byla s dětmi držena pod zámkem. "Musel pořád vědět, kde jsou," dodala. Websterová a Brewerová měly s rodinou strávit víkend, jelikož se přátelily s nejmladší Tiffany.

Témata: USA Policie USA