VIDEO: Chlapec za volantem autobusu. Spolužákům zachránil život

Dillon Reeves

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. dubna 2023 16:20

Žák sedmé třídy z amerického státu Michigan Dillon Reeves zabránil nehodě školního autobusu poté, co řidička ztratila vědomí. O hrdinském činu mladého chlapce informoval server CNN.

Policie označila chlapcovo jednání za "mimořádný čin odvahy a dospělosti". Školní autobus vezl studenty domů. Řidičce se zatočila hlava a upozornila zástupce školy, že se necítí dobře a hodlá zastavit. Mezitím ale zkolabovala. 

Autobus, v němž bylo v tu chvíli 66 studentů, začal najíždět do protisměru. Vypukla panika. Třináctiletý Reeves neváhal, hned se ujal volantu a začal pomalu brzdit. "Zavolejte někdo 911. Okamžitě. Někdo musí volat 911. Někdo volejte 911!" volal na ostatní. 

Policisté a hasiči na událost zareagovali během několika minut a pomohli řidičce autobusu. Studenti byli posazeni do jiného autobusu a odvezeni domů. Žádné z dětí nebylo zraněno. Řidička byla převezena na vyšetření do nemocnice.

Steve a Iretha Reevesovi jsou na svého syna hrdí a nazývají ho malým hrdinou. "Dillon byl letos opravdu skvělý. Překvapil nás skvělými známkami a svými výkony ve škole se svými kamarády. A to, co dokázal, mě naplňuje radostí," řekla chlapcova matka.

Témata: Dillon Reeves USA