Tragická nehoda na Slovensku: Vyhasl mladý život, řidič před jízdou pil

Slovenská policie vyšetřuje tragickou nehodu u Vrbového.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. dubna 2023 21:10

V pondělí ráno došlo k dopravní nehodě vozidla Audi A6 u Vrbového v okrese Piešťany, při které zemřela spolujezdkyně ve věku 19 let. Dle informací agentury TASR s odvoláním na trnavskou krajskou policejní mluvčí Zlatici Antalovou bylo u dvacetiletého řidiče vozu naměřeno 0,71 promile alkoholu.

"Před šestou hodinou jelo auto ve směru na obec Krajné. Při průjezdu levotočivé zatáčky sjel řidič z dosud nezjištěných příčin mimo silnici a narazil do stromu. Při nehodě utrpěl zranění, spolujezdkyni záchranáři v kritickém stavu transportovali do piešťanské nemocnice. Tam později zraněním podlehla ," uvedla Antalová.

Po nehodě byl řidiči zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.

Policie upozorňuje zejména mladé a méně zkušené řidiče, aby nepřeceňovali své schopnosti a aby v žádném případě nesedali za volant pod vlivem alkoholu nebo drog. Podle Antalové z 11 smrtelných nehod, které zaznamenaly v poslední době na Slovensku, bylo osm způsobeno nárazem auta do stromu.

Témata: Dopravní nehody Slovensko Policie SR