Otřesný útok! Prodavačka odmítla dát muži igelitku zdarma, málem ji zabil!

Obchodní domy, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. července 2018 16:50

Igelitové tašky zdarma jsou minulostí. Z důvodu ochrany životního prostředí je musely obchody zpoplatnit, což zákazníci nesli nelibě. Jednoho to ale vytočilo k takové nepříčetnosti, že se na prodavačku vrhnul a málem ji uškrtil.

Zatímco v Česku platí nařízení o zákazu nabízení igelitových tašek zdarma od začátku roku, v Austrálii jej zavedli až 1. července. To ale řadu lidí pobouřilo. A zlost si vybíjejí v obchodech.

Podle televize BBC čelí prodavači nevoli zákazníků, která se mnohdy stupňuje až v nadávky a urážky. Své o tom ví například zaměstnanci obchodu Woolworths, kde mají lidé namísto tašek zdarma možnost zakoupit si je za zhruba tři koruny.

Australský server news.com.au ale tvrdí, že se z povolání prodavače najednou stalo rizikové zaměstnání, kde jde mnohdy o život,což serveru potvrdila jedna z pracovnic obchodu. "Napadli mě už několikrát," uvedla Lauren McGowanová v souvislosti s tím, že zákazníkům odmítá vydat tašky zdarma.

Případ vyvrcholil tím, že jeden z nespokojených zákazníků prodavačku napadl a začal ji škrtit. Incident nyní vyšetřuje policie a obchod se rozhodl, že na čas tašky zdarma vrátí.

Jak ale ukázal poslední průzkum, jde o globální problém. Tamní obchodní asociace si nechala vypracovat dotazník mezi zaměstnanci obchodů a zjistila, že s napadením kvůli igelitkám se setkala necelá polovina zaměstnanců.

Některé supermarkety proto na čas najaly nové pracovní síly, které budou hlídat bezpečnost prodejců a lidem vysvětlovat, proč tašku zdarma dostat nemohou.

Témata: Austrálie napadení Obchody