Zadržená Češka Tereza H. konvertovala k islámu?

Tereza H před Pákistánským soudem, kde čeká na prodloužení vazby 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. června 2018 10:14

Zadržená Češka Tereza H., která je obviněna z pašování drog a držena v pákistánském vězení, má na ruce nezvyklé symboly. Vyjadřují snad její příklon k islámské víře?

Možné to rozhodně je. Tereza totiž podle  Blesku přišla k sobotnímu soudu s netradiční ozdobou na těle. Na ruce měla obrovské tetování s muslimským motivem.

Podle deníku se jednalo o kresbu mehendi, kterou se ženy v Pákistánu a okolních zemích zdobí při slavnostech. V tomto případě šlo o svátek íd al-fitr, který značí konec Ramadánu.

Proč má Tereza na ruce toto tetování je záhadou. Možná chtěla pouze zapadnout do kolektivu. Možná ale vyjadřuje její novou víru.

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Praha chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené pákistánskými úřady se zásilkou heroinu.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům. Tereze tak podle všeho hrozí maximálně 14 let ve vězení.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán