Propagandista Kremlu narazil: Žijete za tlustým sklem, ta území nebyla naše

Vladimir Solovjov

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

22. listopadu 2022 20:55

Propagandista Vladimir Solovjov neustále podporuje Kreml, což platí i během probíhající války na Ukrajině. Sám by se podle svých slov nevyhýbal ani možnosti použití jaderných zbraní. V debatě v ruské státní televizi si ovšem musel vyslechnout i jiné názory. Hosté dokonce zpochybnili anexi některých ukrajinských území ze strany Putinova režimu.

Solovjov je předním ruským propagandistou. Novinářka Julia Davisová na twitteru upozornila na jeden z jeho posledních televizních výstupů, v němž se zdánlivě vzdal myšlenky na vojenskou porážku Ukrajiny. 

Pohrozil však opět možným jaderným úderem, jenže nesouhlas s ním vyjádřili i někteří hosté. Konkrétně děkan politologie moskevské univerzity Andrej Sidorov. "Jaderné zbraně brání vzniku rozsáhlých válek, nikoliv malým konfliktům, jako je ten, kterého se účastníme," zdůraznil.

Akademik připomněl, že na Ukrajině nebojuje NATO, jedná se tedy o tzv. proxy válku neboli zástupný konflikt. Solovjov se ovšem nedal. "Ale v žádné z těch proxy válek se nebojovalo na našem území," poznamenal s odkazem na připojení některých ukrajinských území k ruské federaci na základě pseudoreferend. Svět ovšem anexi těchto oblastí neuznává.

Jak se ukázalo, za ruská nepovažuje území ani jeden z diskutujících. "Žijete za tlustým sklem! Nebylo to naše území, dokud jsme ho nedávno za naše nevyhlásili," vysvětlil moderátorovi a propagandistovi. Solovjov následně reagoval slovy, že jde o člověka, který pohrdá ruskou ústavou. S jinými názory se ve svém pořadu opět smiřoval jen těžko.

Témata: Vladimir Solovjov Rusko Ukrajina válka na Ukrajině