Nejen LGBT komunita je v šoku. Čaputová se vyjádřila ke střelbě v Bratislavě

Zuzana Čaputová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. října 2022 13:39

Slovenskem v uplynulých hodinách otřásla tragická střelba v baru v Bratislavě, kam chodili zástupci místní LGBT komunity. V šoku je i prezidentka Zuzana Čaputová, která upozornila na atmosféru v zemi.

Čaputová uvedla, že myslí na nevinné oběti střelby i na ty, kteří se teď už necítí bezpečně. Na základě dosavadních informací konstatovala, že šlo o trestný čin z nenávisti k menšině. "Z nenávisti už dlouhodobě živené hloupými a nezodpovědnými výroky politiků. Tato nenávist stála nevinné lidské životy," prohlásila. 

"Tři roky říkám, že i slova jsou zbraň. Že my politici jsme zodpovědní za každé jedno slovo, které vyslovíme. Navzdory tomu tu mnozí bezohledně zaplňují prostor nenávistí," napsala na facebooku.

Slovenská prezidentka se zlobí i na některé prokurátory a soudce, kteří podle ní nepřikládají důležitost a nepovažují je za nebezpečné. "Tři roky říkám a upozorňuji, že nemusí zůstat jen u slov," zdůraznila.

"Vyjadřuji upřímnou soustrast pozůstalým a sílu lidem z LGBTI komunity, kteří se tímto útokem cítí být ohrožení. Justiční orgány, začněte konat! Nenávist a zlo musíme společně překonat. Máme na to," dodala Čaputová.

Témata: Zuzana Čaputová Slovensko Policie SR SR Bratislava