Přání smrti pro Putina? Ruska položila vzkaz na hrob jeho rodičů, zasáhla policie

Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. října 2022 11:20

Vladimir Putin vládne Rusku tvrdou rukou a jeho pozicí zatím neotřásla ani válka na Ukrajině, která se zjevně nevyvíjí podle představ. Uvědomují si to i někteří Rusové, projevení vlastního názoru se jim ovšem může pěkně vymstít.

Dokazuje to případ Iriny Cybaněvové, na který upozornil portál Mediazona. Ženě momentálně hrozí pět let v trestanecké kolonii. Co tak závažného provedla?

Provinit se měla hanobením hrobu Putinových rodičů v Petrohradu. Minulý čtvrtek na něj položila papírek se vzkazem, jehož obsah není známý. V pondělí si pro ni přišla policie.

Cybaněvové byl přidělen advokát, který sdělil, že byla obviněna ze zneuctění těl mrtvých a pohřebišť, spáchaného na základě politické, rasové, národnostní nebo náboženské nenávisti. Ruska prý vypověděla, že na papírku stálo přání smrti. Nyní jí hrozí, že skončí ve vazbě. 

Na hrobu rodiny ruského prezidenta se už v září objevil jiný vzkaz. "Vážení rodiče! Váš syn se chová nepěkně! Zameškává hodiny dějepisu, pere se spolužáky, vyhrožuje, že vyhodí do povětří celou školu! Zakročte!" psalo se na stránce vytržené ze žákovské knížky. 

Témata: Vladimír Putin Rusko Policie Rusko