Ivana Trumpová (†73): Příčina smrti odhalena

Ivana Trumpová 2

Autor: ČTK, stars24.cz

16. července 2022 10:10

Příčinou úmrtí Ivany Trumpové byla nehoda, při které utrpěla zranění trupu. Exmanželka bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa českého původu zemřela ve čtvrtek v New Yorku ve věku 73 let.

Policie už krátce po její smrti uvedla, že Trumpová byla nalezena ve svém bytě na schodech a vyloučila cizí zavinění. Podle médií nyní soudní lékař potvrdil, že příčinou její smrti byla nehoda.

Mluvčí Úřadu hlavního soudního lékaře uvedl, že smrt způsobilo "tupé nárazové trauma" a podle televize NBC okolnosti její smrti odpovídají pádu na schodech.

Trumpová se narodila 20. února 1949 ve Zlíně v rodině architekta a měla před sebou zářnou sportovní kariéru. Studovala Fakultu tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Karlově a poté odjela na Západ a provdala se za lyžaře Alfreda Winklmayra.

V Kanadě pak pracovala jako modelka a po příchodu do New Yorku se seznámila s Donaldem Trumpem, kterého si v roce 1977 vzala. Měla s ním tři děti: Donalda mladšího, Ivanku a Erika. Manželé spolu podnikali, v roce 1992 se ale rozvedli kvůli nevěře. 

V posledních letech nicméně měla Ivana Trumpová s Donaldem Trumpem přátelské vztahy a v roce 2016 nadšeně podporovala jeho kandidaturu na prezidenta Spojených států.

Témata: Ivana Trumpová