Vteřiny od další tragédie? Plavci zahnali "žraloka" u pláže v Turecku. Úřady to popřely

Moře, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. července 2022 15:58

Nechybělo mnoho a ve světě se mohl odehrát další útok "žraloka" na člověka. Ten na jihozápadě Turecka údajně zamířil na pobřeží plné lidí, stateční plavci ho ale zahnali pryč. Podle úřadů se ale o žraloka nejednalo.

Incident se odehrál na pobřeží Marmarisu a povedlo se ho zachytit na kameru. Na mělčinu plnou lidí se vypravil zřejmě žralok blíže neupřesněného typu. Řada lidí by v takové chvíli začala instinktivně panikařit, v tomto případě tomu ale bylo jinak.

Jeden z mužů totiž popadl mop na podlahu a začal jím žraloka tlouct po hlavě. Povedlo se mu ho několikrát trefit a zahnat ho na útěk. Plavci následně zůstali ve vodě a kontrolovali, zda se nevrátí.

Podle britského serveru Metro ale turecké úřady následně přišly s překvapivým zvratem. Tvrdí totiž, že se nejednalo o žraloka, ale mořskou štiku, a kvůli není třeba si do vody brát mop.

📹| The shark, which was seen on the Marmaris coast, was removed by the citizens "by hitting its head with a floor mop". pic.twitter.com/xlwRohbsD4

— EHA News (@eha_news) July 4, 2022

O jaké zvíře skutečně šlo tak není jasné. Faktem je, že uplynulo jen několik dní od dvou tragických žraločích útoků, které se odehrály v Egyptě. Ačkoliv není známo, jestli útočil jeden nebo dva žraloci, oba útoky skončilysmrtelně.

První obětí se stala 68letá Rakušanka, které žralok ukousl ruku a nohu v zátoce jižně od Hurgady a která zemřela krátce po převozu do nemocnice. Druhou obětí útoku žraloka, o níž v neděli informovaly egyptské úřady, je žena z Rumunska.

Témata: Turecko Moře žraloci