Útoky žraloka v Egyptě: Jen pár případů za poslední desetiletí, zemřel i Čech

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. července 2022 17:17

Egyptem v posledních dnech otřásla úmrtí dvou žen po žraločích útocích. V zemi evidují za posledních mnoho let jen několik málo podobných případů. Při jednom incidentu zemřel i český občan.

Češi podle cestovních kanceláří neztratili po žraločích útocích v Hurghadě zájem o dovolenou v Egyptě. Uklidňovat je může fakt, že podobné události se v severoafrické zemi za posledních dvacet let nestávají moc často. 

V únoru 2004 zemřel místní občan nedaleko letoviska Šarm aš-Šajch poté, co byl napaden během šnorchlování podél pobřeží. O pět let později zahynula francouzská turistka po útoku jižně od města Marsá Alam.

V prosinci 2010 došlo k podobné sérii útoků jako letos, tehdy v Šarm aš-Šajchu. Nejprve byli vážně zraněni tři Rusové a jeden Ukrajinec, o čtyři dny později pak dokonce zahynula sedmdesátiletá německá turistka.

Další německý občan, tentokrát muž, zemřel po napadení žralokem u letoviska Kusír v březnu 2015. V srpnu 2018 pak podlehl zraněním po útoku český turista, který byl na dovolené s manželkou a dětmi v Marsá Alam.

Témata: Egypt žraloci žraločí útoky