Poplach v Německu! V Berlínském dómu se střílelo!

Německá policie, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. června 2018 17:46 | Aktualizováno: 3. června 2018 19:04

V oblíbeném kulturním místě zvaném Berlínský dóm vypukla střelba. Policie zde postřelila muže a okolí uzavřela. Některé informace uvádějí, že byl jeden z policistů zabit, jiná média tvrdí, že byl jen zraněn.

Německá policie dnes odpoledne postřelila v Berlínském dómu muže, který z dosud neznámých příčin začal v kostele plném turistů běsnit. Podle médií o tom informovala policejní mluvčí s tím, že nešlo o teroristický útok. Muž byl postřelen do nohy, zraněn byl ještě jeden člověk. Policisté uzavřeli okolí katedrály, na místo dorazily sanitky, uvedla německá média.

Berlínský dóm je vyhledávanou turistickou atrakcí v centru německé metropole. Podle informací deníku Die Welt je postřeleným člověkem Němec, který údajně v davu lidí uvnitř katedrály vytáhl nůž a způsobil paniku.

"Byl postřelen do nohy. Prosíme, předejděte šíření poplašných zpráv," uvedla policie na twitteru s pozdějším dovětkem, že incident nemá nic společného s terorismem.

Policisté zasahovali krátce po 16:00 SELČ. Fotografie na sociálních sítích ukazují policisty se samopaly, kteří hlídkovali u uzavřené katedrály. Podle listu Tagesspiegel byl při akci zraněn ještě jeden člověk.

Bohoslužba plánovaná na 18:00 byla zrušena.

Témata: Německo Policie Německo