Šokující zjištění! Jak útočil vrah Kuciaka?

Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. května 2018 20:50

Slovenští policisté se v úterý vrátili do domu zavražděného novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Pozdě odpoledne na místě podle serveru tvnoviny.sk provedli vyšetřovací pokus.

Novináře Jana Kuciaka a jeho snoubenku Martinu Kušnírová zavraždil neznámý pachatel 21. února 2018 výstřely z pistole. Kušnírová byla zasažena zepředu jednou do hlavy, Kuciak zepředu dvěma výstřely do srdce.

Na místo činu se teď vydali experti z balistiky, chemie, soudní znalci či kriminalističtí technici. Ověřovali vyšetřovací verze i možný pohyb pachatele a to, kde mohl ukrývat. Na základě poznatků, které získali, se domnívají, že vrah vnikl na pozemek minimálně hodinu předtím, než oba mladé lidi zavraždil.

Martina odjela do Galanty pro Jana – a právě této chvíle zřejmě vrah využil. „Je možné, že pak ještě čekal ukrytý v letní kuchyni. Jana a Martinu našli policisté v domácím oblečení, takže se stihli převléknout. Vrah měl jako první zastřelit Martinu, novináře potom. Předpokládají, že při střelbě použil tlumič,“ uvedl slovenský server.

Všechny přístupy na ulici, na níž dům stojí, byly kvůli policejnímu prověřování hodiny přehrazené páskou a veřejnost ani média se na místo nedostaly. Vyšetřovací pokus skončil až před 23.00h.

Témata: vražda slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka (26. 2. 2018) Ján Kuciak