Němci zuří! Tyto ženy mohly žít, kdyby byli jejich vrazi včas deportováni z Evropy!

Německá policie, ilustrační fotografie

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. května 2018 15:05

Téma kriminality migrantů je v evropských médiích hodně a často propíráno. Zvláště to platí pro zločiny, jako jsou vraždy či znásilnění! Německý Bild sestavil přehled německých žen, které ještě mohly žít, kdyby byli jejich vrazi, kterým byl v Evropě zamítnut azyl, deportováni.

Bild připomněl šest ostře sledovaných případů z nedávné doby. „Všechny tyto ženy mohly žít, kdyby se úřadům v Německu a dalších evropských zemích podařilo jejich vrahy deportovat!“ píše deník.

Maria († 84)

Důchodkyně Maria Mülllerová (84) byla zavražděna ve svém bytě v Berlíně. Pachatelem byl žadatel o azyl z Kamerunu identifikovaný jako Bernhard N. (23). O azyl požádal v Belgii v roce 2012, úřady ale jeho žádost zamítly. Muž se přesto vyhnul deportaci a několik let se ukrýval. Znovu pak požádal o azyl v Německu. „Místo toho, aby německé úřady porovnaly jeho žádost s údaji z Belgie a zamítly ji jako nepřípustnou, mohl v Německu zůstat. I když si odseděl 15 měsíců ve vězení za znásilnění a měl být třikrát deportován nikdy k tomu nedošlo,“ upozorňuje Bild s tím, že úřady se k tomuto problému oficiálně nevyjádřili.

Maria († 19)

V říjnu roku 2016 znásilnil a zavraždil studentku Mariu (19) z Freiburgu afghánský migrant Husain K. Ten původně žádal o azyl v Řecku. V roce 2013 zde byl uvězněn kvůli útoku na ženu. Propuštěn byl po dvou letech, ale jeho záznamy se zřejmě ztratily. Takže se bez problémů dostal do Německa. Tam při žádosti o azyl tvrdil, že je nezletilý a že je mu jen 16 let. Díky tomu azyl získal. Ve skutečnosti mu bylo 22 let, ale jeho věk byl ověřen až po vraždě.

Lica († 33)

Lica byla prostitutka z Regensburgu. V srpnu 2017 ji uškrtil Souleyman T. (21) z Mali. Žádost o azyl mu byla zamítnita dva měsíce před vraždou. Ani on nebyl deportován, protože neměl žádné doklady a úřady v Mali tak odmítly muže přijmout zpět. Zřejmě se totiž jednalo o občana Burkiny Faso.

Susanne († 60)

Susanne Fontaineová byla zavražděna 5. září 2017. Šla domů ze setkání s přáteli, když ji kousek od vlakové zastávky u zoologické zahrady zkřížil cestu Čečenec Ilyas A. (18). Mladík si v té době odpykával trest pro mladistvé. Žádost o azyl mu byla zamítnuta a měl být deportován. Po vraždě utekl a ukrýval se ve Varšavě.

Ayesha († 2)

Malou Ayeshu zavraždil její vlastní otec Sohail (33) v listopadu 2017. Pět let předtím žádal v Německu o azyl, ale jeho žádost byla zamítnuta. I přes rozhodnutí úřadů zůstal v zemi a v roce 2014 oženil se s Pakistánkou, která v zemi žila delší dobu. Žena opakovaně volala policii v Hamburku a stěžovala si na násilí v rodině. Sohail jí údajně vyhrožoval, že podřízne děti, často všechny bil nebo škrtil. Cizinec se snažil ženu přesvědčit, aby svá obvinění stáhla, v záchvatu zuřivosti podřízl své mladší dceři hrdlo. Poté uprchl do Španělska, kde se skrýval 6 dnů. Pak jej policie dopadla. Ani po uzavření sňatku neměl Sohail právo v zemi zůstat, deportován ale nebyl.

Mia († 15)

Mladou studentku Miu z Kandelu v Porýní-Falcku zavraždil Afghánec Abdul D. na konci loňského roku Jeho žádost o azyl byla několik měsíců předtím také odmítnuta, protože neměl v pořádku doklady. Tvrdil, že je mu 15 let. Po vraždě se ukázalo, že je mu nejméně 20 let.

Témata: Vražda Německo krimi