Parkinson nebo rakovina? Putin má podle expertů vážnou nemoc!

Vladimír Putin

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2022 12:03

Video ze schůzky Vladimira Putina s ministrem obrany Sergejem Šojguem otřáslo internetem. Ani však ne tolik kvůli jeho obsahu, jako spíše neverbální komunikaci. Řeč Putinova těla podle mnohých naznačuje, že trpí blíže neurčenou nemocí.

Nejčastěji se skloňuje Parkinsonova či Alzheimerova choroba, není ale vyloučena ani jiná forma nemoci. Ačkoliv sám Putin žádnou vážnou chorobu nepřiznal, záběry ze schůzky naznačují, že by nemusel být po zdravotní stránce v pořádku.

Po celou dobu se například křečovitě držel stolu, což je u ruského prezidenta neobvyklý jev. I poklepávání nohou nebo nafouklé tváře mohou značit příznaky nemoci. A tu nevylučují jak diskutující na sociálních sítích, tak ani odborníci.

Nad zdravotním stavem Putina se už pozastavovala například americká expertka na Kreml Fiona Hillová, která pro Politico uvedla, že pokud nejde o vážnější chorobu, mohou za zdravotním stavem Putina stát vysoké dávky steroidů.

Expert na řeč těla Erik Bucy pro The Sun uvedl, že Putin působí dojmem oslabeného člověka. "Zdravý prezident by se neměl potřebu přidržovat se a nečinilo by mu problém mít obě nohy na zemi," domnívá se.

Rozdíl mezi Hitlerem a Putinem je v tom, že se Hitlerovi třásla levá parkinsonská ruka (foto), Putinovi se třese ruka pravá. Společného Hitler a Putin mají to,že se jejich Parkinsonova choroba skokově zhoršila během války,kdy činili katastrofální strategická rozhodnutí a neuhnuli pic.twitter.com/5VxHzot58q

— Džamila Stehlíková (@DzamilaStehlik) April 23, 2022

I lékařka a exministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková pochybuje, že by byl Putin v pořádku. "Rozdíl mezi Hitlerem a Putinem je v tom, že se Hitlerovi třásla levá parkinsonská ruka, Putinovi se třese ruka pravá. Společného Hitler a Putin mají to, že se jejich Parkinsonova choroba skokově zhoršila během války, kdy činili katastrofální strategická rozhodnutí a neuhnuli," uvedla na twitteru.

V minulosti se také spekulovalo, o možné rakovině. S informací o této chorobě přišel například opoziční ruský server Projekt, který tvrdí, že ruský prezident je pod trvalým dohledem lékařů a prezidenta pravidelně navštěvuje onkologický chirurg, který se specializuje na rakovinu štítné žlázy.

Témata: Vladimír Putin