Tereza Hlůšková: Soud jí připravil další šok, pákistánské dobrodružství nekončí!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. dubna 2022 9:19

Pákistánské dobrodružství Terezy Hlůškové nekončí, i když se to tak ještě před několika dny zdálo. Soud totiž české občance připravil další velký šok, v zemi bude muset zatím setrvat.

Jen týden uplynul od chvíle, kdy deník Blesk přišel se zprávou, že nejvyšší pákistánský soud smetl ze stolu všechny argumenty protistrany a umožní české občance návrat do České republiky. Nyní ale přišel další zvrat.

Podle informací serveru expres.cz má Tereza H. cestu do rodné vlasti opět zakázanou, tentokrát vrchním soudem. Celníci totiž tvrdí, že pokud ji země nechá odcestovat, je nepravděpodobné, že by se ještě někdy vrátila.

Hlůškovou v lednu 2018 zadrželi pákistánští celníci s devíti kilogramy heroinu. O rok a dva měsíce později proto byla odsouzena k osmi letům a osmi měsícům vězení. Zadržována byla nakonec více než tři roky.

Loni v listopadu konstatoval odvolací soud, že původní rozsudek byl "v rozporu s fakty" a nebyl podložen konkrétními důkazy. Češka se tak dostala na svobodu, dosud ale neodcestovala do své vlasti.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán