Putin a rakovina: Co o zdraví šéfa Kremlu řekl Lukašenko?

Alexandr Lukašenko a Vladimír Putin (aranžované snímky běloruské propagandy)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. dubna 2022 9:31

Vladimir Putin před více než měsícem zahájil válku na Ukrajinu, spekuluje se přitom, zdali jeho úsudek neovlivňují o zdravotní problémy, o kterých nevíme. V posledních dnech se mluví o rakovině štítné žlázy.

Nejnověji se Putinovým zdravotním stavem zabývali novináři z Project Media, kteří došli k závěru, že by mohl trpět rakovinou štítné žlázy. Ve velkém lékařském týmu totiž nechybí specialista na toto onkologické onemocnění. 

Kreml samozřejmě vše popřel. V posledních týdnech ale nejde o ojedinělou věc, že se Moskva nebo lidé z okolí ruské hlavy státu musí vyjadřovat ke zdravotnímu stavu Putina.

Zhruba před dvěma týdny odmítl tehdejší spekulace v rozhovoru s japonskou televizní stanicí TBS běloruský prezident Alexandr Lukašenko, když uvedl, že ruský protějšek je v lepší kondici než kdy dřív.

"Putin je absolutně fit," nechal se slyšet Lukašenko a poukázal na sportovní aktivity ruského prezidenta. "Je to psychicky i fyzicky naprosto zdravý člověk, je atlet. Jak se tady říká - chytí rýmu na všech našich pohřbech," zavtipkoval. 

Témata: Vladimír Putin Alexandr Lukašenko