Pákistánci jsou v šoku! Tohle přehnala, zuří kvůli chování Terezy H.!

Tereza H. zadržená v Pákistánu u soudu 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. května 2018 12:52

Česka Tereza H., která je v Pákistánu obviněná z pašování heroinu, opět stanula před soudem. Tentokrát to ale přehnala, alespoň podle tamních médií.

Výslechem svědků v úterý v Pákistánu pokračovalo soudní líčení s Češkou, která byla počátkem roku zadržena na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu.

U jednání byl přítomný asistent českého honorárního konzula v Láhauru, který ženě předal dopisy od její rodiny. V soudní síni byly také dvě právničky z pákistánské lidskoprávní kanceláře, které se podle informací českého ministerstva zahraničí hodlají účastnit i dalších stání.

Dorazila i samotná Tereza H., která si vzhledem k vysokým teplotám, které nyní v Pákistánu panují, si stěžovala na vedro ve vězení. Co ale pákistánská média pobouřilo více byla její vizáž.

Přišla totiž ve volné košili, úzkých kalhotách a na sobě měla brýle. Pohrdavý dojem navíc dotvářely i rozpuštěné husté vlasy. Vůbec zkrátka nevypadala, jako kdyby šla k soudu, kde jí hrozí vážný trest.

Podlé médií se naopak oblékla, jako kdyby vyrazila někam za zábavou. "K soudu přišla, jako kdyby šla na koncert nebo na představení," komentoval její vzhled například server Times of Islamabad.

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Praha chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené pákistánskými úřady se zásilkou heroinu.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům. Tereze tak podle všeho hrozí maximálně 14 let ve vězení.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán