Generál Gerasimov je po smrti: Ukrajinci prý dostali dalšího z ruských velitelů!

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. března 2022 15:35

Ruská armáda si operaci na Ukrajině bezpochyby představovala jednodušeji. Podle některých informací počítá velké ztráty, které se nevyhýbají ani velení.

Počty ruských obětí jsou nejasné. Ukrajinci uvádějí téměř 12 tisíc, přičemž ale může jít i o zajaté a zraněné vojáky. Rusové dosud přiznaly necelých 500 padlých a zhruba trojnásobek raněných.

Respektovaný novinář Christo Grozev každopádně v pondělí večer s odkazem na své zdroje uvedl, že při bojích na Ukrajině, konkrétně v Charkově, zemřel ruský generál Vitalij Gerasimov, náčelník štábu 41. armády.

#Russian general was liquidated near #KharkivMajor General Vitaly Gerasimov, who took part in the second #Chechen war, the war in #Syria and the annexation of #Crimea, was killed in battles near Kharkiv. pic.twitter.com/FzH7O1HVWf

— NEXTA (@nexta_tv) March 7, 2022

Podle životopisu se čtyřiačtyřicetiletý voják zúčastnil druhé čečenské války a také operace v Sýrii. Obdržel také medaili za návrat Krymu pod ruskou správu. 

Nejde o první ztrátu tak vysoce postaveného důstojníka. Ukrajinci již dříve uvedli, že během operace zemřel ruský generálmajor Andrej Suchoveckij.

Témata: válka na Ukrajině Ruská armáda