Spolužačka ho odmítla a zostudila! Tak šel a vystřílel školu!

Dimitrios Pagourtzis

Autor: ČTK, stars24.cz

20. května 2018 10:55

Americký student obviněný kvůli páteční střelbě na texaské škole byl nedávno odmítnut jednou ze svých spolužaček, která jej veřejně zostudila. Podle agentury AP to řekla matka spolužačky sedmnáctiletého mladíka, který postřílel deset lidí a deset dalších poranil. Pro vyšetřovatele hledající motiv jeho činu, by mohlo jít o zásadní vodítko.

"Byl stále agresivnější," sdělila AP Sadie Rodriguezová, jejíž šestnáctiletá dcera Shana Fisherová se stala jednou z obětí střelce na škole v texaském městě Santa Fe. "Nakonec se mu postavila a veřejně ho ztrapnila," popsala žena, podle níž k tomuto incidentu došlo zhruba týden před střelbou.

Právník obviněného Dimitriose Pagourtzise prohlásil, že o těchto okolnostech nic neví. Když měl popsat psychický stav svého klienta, označil jej jako "podivně neemotivního".

Spolužáci již dříve střelce označili za tichého samotáře, s nímž nikdy nebyly potíže. Vášnivě se prý oddával videohrám a chtěl se stát příslušníkem americké námořní pěchoty. Policie o něm dosud žádné poznatky neměla. Z jeho facebookového účtu podle vyšetřovatelů přímo nevyplývá, že by útok plánoval.

Podle vyšetřovatelů je zřejmé, že ušetřil životy některých studentů, aby mohli o jeho činu podat svědectví. Při masakru zemřelo devět studentů a pedagog, čtyři z deseti zraněných jsou v kritickém stavu.

Témata: střelba na škole v Santa Fe (18. 5. 2018) Dimitrios Pagourtzis