Peklo u soudu! Spolupachatel napadl zadrženou Terezu, hrozí jí exemplární trest!

Tereza H. zadržená v Pákistánu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. května 2018 16:52

Češka Tereza H. už čtvrtý měsíc sedí v pákistánském vězení a čeká, zda ji soud odsoudí za údajné pašování drog. Nyní se ukazuje, že je to více než pravděpodobné, a možná ji stihne tvrdý trest.

Blesku se podařilo získat exkluzivní informace ze spisu. Ukazuje se v nich, že Tereza je tou největší "rybou", kterou se pákistánským vyšetřovatelům podařilo dopadnout.

Nikoho, kdo by byl v pašerácké hierarchii výše, než ona, policisté nemají,  proto hrozí, že by mohla dostat exemplární trest. Hůře než ona by sice mohli dopadnout vedoucí členové gangu, ty ale policie stále nedopadla.

"Vyšetřovatel soud informoval, že obviněný Harún Afridi nebyl nalezen na své adrese v Pešaváru. Údajně se skrývá na neznámém místě v kmenové oblasti kolem města Jamrud. Bylo prokázáno, že utekl úmyslně, aby se vyhnul zadržení a soudu," uvedl podle Blesku soudce do zápisu.

S Terezou tak před soudem stanul Pákistánec Shoaib přezdívaný Sunny, který měl údajně Češce podstrčit do kufru drogy. On ale vše popírá.

Před soudem dokonce jeho advokát napadnul Terezu s tvrzením, že veškerá obvinění stojí pouze na její nespolehlivé výpovědi. To ale prokurátor vyvrátil.

Tereza H. byla letos v lednu zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti.

Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům. Tereze tak podle všeho hrozí maximálně 14 let ve vězení.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Drogy