Maroko smutní: Chlapec pád do studny nepřežil!

Maroko, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

6. února 2022 8:38 | Aktualizováno: 6. února 2022 22:03

Pětiletý chlapec, který v úterý uvázl na dně hluboké studně v severním Maroku, nepřežil. Informoval o tom marocký královský palác krátce poté, co se záchranářům k hochovi podařilo v sobotu večer dostat. Předtím museli za tímto účelem vyhloubit šachtu. Král Muhammad VI. kondoloval rodičům chlapce, jehož záchranu sledovalo mnoho lidí v Maroku i zahraničí, napsala agentura AFP.

Kvůli malým rozměrům studně, která je hluboká 32 metrů, museli záchranáři hloubit šachtu k jejímu dnu. Zpočátku mohli používat techniku, v poslední fázi ale museli pracovat ručně, což celou akci výrazně zpomalilo. Práci komplikovala skladba terénu a obavy ze sesuvu půdy.

Úřady si v posledních hodinách nebyly jisté, zda chlapec žije. Kamera, kterou k němu spustili, ho snímala, jak leží na boku. "Doufáme, že ho nalezneme živého," uvedl vedoucí záchranářů. Nebylo ani jisté, zda dítě využilo vodu a kyslík, který k němu spustili.

Pětiletý Raján zmizel v úterý odpoledne. "Hledala ho celá rodina, a pak jsme zjistili, že spadl do studně," řekla tisku jeho matka. Chlapcův osud sledovali na sociálních sítích lidé v Maroku i v zahraničí. Vyjadřovali podporu rodině a naději, že se podaří chlapce najít živého.

Témata: maroko děti