Chlapec spadl do studny: Maroko je na nohou, záchrana je blízko!

Ilustrační fotografie.

Autor: stars24.cz, ČTK

5. února 2022 18:58 | Aktualizováno: 5. února 2022 22:05

Záchranáři se přiblížili k pětiletému chlapci, který je od úterního večera uvězněn na dně studně v severním Maroku. Aby se k němu dostali, museli vyhloubit šachtu a nyní se nacházejí zhruba metr ode dna studně, uvedla agentura Reuters. Úřady uvedly, že nejde předvídat, za jak dlouho se záchrana k chlapci dostane, a neví se, v jakém zdravotním stavu se nyní nachází.

Kamera, kterou k němu spustili, ho snímá, jak leží na boku. "Doufáme, že ho nalezneme živého," uvedl vedoucí záchranářů, podle kterého není v současnosti jisté, že je dítě naživu. Podle něj nelze ani říct, zda využilo vodu a kyslík, který k němu spustili.

Kvůli malým rozměrům studně, která je hluboká 32 metrů, musí záchranáři hloubit šachtu k jejímu dnu. Zpočátku mohli používat techniku, nyní ale musí pracovat ručně. U vstupu do šachty stojí sanitky a hasiči. Práci komplikuje skladba terénu a obavy ze sesuvu půdy. "Doufáme, že nenarazíme na skálu," uvedl vedoucí záchranářů.

Pětiletý Raján zmizel v úterý odpoledne. "Hledala ho celá rodina, a pak jsme zjistili, že spadl do studně," řekla tisku jeho matka. Chlapcův osud sledují na sociálních sítích lidé v Maroku i v zahraničí.

Témata: maroko děti