Slovensko v šoku! Podnikatel střílel po dětech, musely do nemocnice!

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. května 2018 22:44

Slovenskou veřejnost pobouřil otřesný případ střelby, který se odehrál ve městě Poprad. Několik tamních dětí skončilo v péči lékařů poté, co se podle svých slov necítily dobře. Nakonec přiznaly, že se staly obětí střelby.

Zraněnými dětmi jsou Mirko a Magdalena. Oba nejprve tvrdili, že se necítí dobře, až po několika dnech přiznali, že po nich někdo střílel.

"Syn nám řekl, že ho štípla vosa. My jsme o tom nevěděli. Byl ale unavený, tři dny spal, a poté se přiznal, že ho postřelili," řekla slovenské televizi Joj Mirkova příbuzná.

To stejné nakonec přiznal i sám chlapec. "Já jsem šel do obchodu, on byl v okně a postřelil mě," řekl zdrcený kluk, kterému museli lékaři z těla vytahovat broky. Stejně dopadla i malá Magdalena.

Proč muž útočil podle svých slov neví. Cestou si zpíval a tvrdí, že možná právě to se střelci nelíbilo. Případ se měl podle televize odehrát o víkendu a střelec jim při útoku zřejmě mířil na nohy, právě z nich totiž lékaři při operaci broky vytahovali.

Podle dětí měl útočit popradský podnikatel z městské části Matejovce, kde se oba incidenty odehrály. Ten však vše popírá.

"Zcela se od toho distancuji, protože nevím, o co jde. Neříkám, že občas nezakřičím, ale nic takového se nestalo. Odevzdal jsem zbraň, kterou jsem měl doma, a která se dva roky se nepoužívala. Doufám, že expertíza to dosvědčí," uvedl pro televizi Joj podnikatel.

Případem se zabývá policie. Krajský policejní mluvčí Daniel Džobanik potvrdil, že policie v dané věci vede trestní stíhání pro přečin ublížení na zdraví. "Bližší informace nebudeme poskytovat vzhledem k probíhajícímu vyšetřování," dodal.

Témata: Slovensko střelba