Proslov na svatbě Harryho a Meghan? Tohle je překvapení

Michael Bruce Curry, autor: Jonathunder 5

Autor: stars24.cz

13. května 2018 7:05

Svatební obřad britského prince Harryho a americké herečky Meghan Markleové bude řídit i americký biskup černé pleti.

Michael Bruce Curry podle dnešního sdělení Kensingtonského paláce pronese proslov a připojí se k arcibiskupovi z Canterbury Justinu Welbymu, před nímž si snoubenci vymění svatební sliby. Samotný obřad v kapli svatého Jiří na hradě Windsor pak povede windsorský děkan.

Vnuk královny Alžběty II., šestý v pořadí následnictví trůnu, si vezme o tři roky starší rozvedenou americkou herečku smíšeného rasového původu 19. května. Welby Markleovou v březnu pokřtil, připomněla agentura Reuters.

"Láska, která spojí prince Harryho a Meghan Markleovou, má svůj zdroj a původ v bohu a je klíčem k životu a štěstí," uvedl Curry. "A proto dnes slavíme a modlíme se za ně."

Americká episkopální církev je církví protestantskou a zakládajícím členem anglikánského společenství církví. Její mateřskou církví je britská anglikánská církev, která vznikla v 16. století.

Sedmadvacátý biskup a první Afroameričan v jejím čele se podle jejích webových stránek angažuje v sociálních otázkách, migrační politice a pro rovnoprávnost v manželství.

Témata: Michael Bruce Curry Princ Harry Meghan Markle