Papež prodal své Lamborghini. Za 18,2 milionů korun!

Papežovo Lamborghini se prodalo v aukci za 715.000 eur 7

Autor: stars24.cz

13. května 2018 6:25

Za 715.000 eur (18,2 milionu Kč) byl v sobotu vydražen unikátní bílý model vozu Lamborghini Huracán, který od italské automobilky dostal loni papež František. Informovala o tom dnes agentura AFP s tím, že výtěžek z dražby půjde na charitativní účely.

Částka bude použita na financování rekonstrukce obydlí, náboženských prostor a veřejných budov v irácké oblasti Ninive s cílem pomoci válkou postiženým křesťanům "znovu najít své kořeny a důstojnost".

Kromě toho plánuje Vatikán podpořit italské sdružení, které pomáhá obětem prostitučních gangů, a dvě italské organizace působící v Africe.

Automobil v papežských barvách bílé a zlaté nabízela v Monaku v dražbě britská aukční společnost Sotheby's. Papež minulý rok v listopadu darovaný sportovní vůz posvětil a na kapotu přidal svůj podpis.

Cena vozu byla podle katalogu odhadována mezi 250.000 a 350.000 eur, nakonec se ale automobil prodal za cenu dvakrát vyšší. Identitu kupce aukční síň nezveřejnila.

Papež je na neobvyklé dary zvyklý. V minulosti již obdržel například motocykl značky Harley-Davidson, následně jej rovněž poslal do charitativní aukce.

Témata: Papež František Lamborghini Huracán Itálie