Útok v Paříži! Terorista ubodal jednoho člověka a čtyři zranil, policie ho zabila!

Teroristický útok v Paříži: Muž ubodal jednoho člověka

Autor: ČTK, stars24.cz

13. května 2018 1:27

Jednoho mrtvého si dnes večer vyžádal útok muže s nožem na kolemjdoucí v centru Paříže. S odvoláním na policejní prefekturu o tom informovala agentura AFP. Čtyři další osoby utrpěly zranění, policistům se následně podařilo útočníka zastřelit. Motiv jeho činu je zatím nejasný. Podle francouzských médií pařížská prokuratura prověřuje, zda nešlo o teroristický čin.

"Osoba napadla pět lidí v druhém pařížském obvodu. Policie okamžitě zasáhla," uvedl na tiskové konferenci zástupce policejní prefektury Pierre Gaudin. Zároveň potvrdil, že útočník je mrtvý. "Další osoba, vážně zraněná (útočníkem), svým zraněním podlehla," dodal Gaudin.

Útok se odehrál krátce před 21:00 SELČ. Kromě jedné oběti si podle policie vyžádal čtyři zraněné. Stav dvou z nich je vážný. Další dva lidé byli zraněni lehce.

"Útok v Paříži: Klaním se před chladnou hlavou a schopností policejních sil, které zneškodnily útočníka, (rychle) reagovat," uvedl na twitteru ministr vnitra Gérard Collomb. "Mé první myšlenky směřují k obětem tohoto hnusného činu," dodal. O motivu útočníka ministr nic nenapsal.

Podle francouzských médií i agentury DPA se pařížské státní zastupitelství nyní zabývá tím, zda by mělo začít čin vyšetřovat jako teroristický. Protiteroristický útvar ale zatím vyšetřování nepřevzal.

Teroristická organizace Islámský stát v prohlášení na internetu označila útočníka za jednoho ze svých "bojovníků". Policisté muže, který nožem napadl kolemjdoucí, zastřelili. Svědci citovaní agenturou AFP uvedli, že útočník křičel Alláhu akbar (Bůh je veliký).

Témata: teroristický útok v Paříži (13. 5. 2018) Francie