Tereza H. má ve vězení zdravotní potíže! Na co si stěžuje nejvíc?

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. května 2018 14:57

Tereza H. poslala do České republiky dopis. V něm píše, že si nechce na podmínky v pákistánském vězení příliš stěžovat. Přesto uvedla, že má občas zdravotní potíže. A svěřila se, co ji nejvíc trápí!

Že Tereza není v úplně dobrém zdravotním stavu, potvrdila už dříve její maminka. „Terezka prodělala v sedmnácti letech operaci, kdy jí vzali preventivně slepé střevo. Žádná jiná příčina bolesti nebyla nalezena. Dva roky nato absolvovala další operaci, při které jí odebrali kus střeva,"  vysvětlovala pro Reflex.

Tyto problémy se teď u Terezy projevili i ve vězení v Lahauru. Problémy se zažíváním ji podle všeho trápí i v pákistánské věznici.  „Po zdravotní stránce jsem na tom relativně dobře. Sem tam nějaká ta bolest břicha, ale to u mě není nic nového," napsala Blesku v dopise.

Jak se ale zdá, věznice se pokouší mladé Češce vyjít vstříc. „Co se týče jídla - je ostré a tak mi vaří odděleně - bez koření," říká Tereza. I tak ale její jídelníček není právě ideální – je totiž hodně monotónní. „Denně máme jen fazole, hrách nebo čočku. Není to zrovna plnohodnotná strava, ale uvědomuji si, že jsem v pákistánské věznici a ne v pětihvězdičkovém hotelu v Paříži," uznává pašeračka.

To ale nejsou jediné zdravotní problémy, se kterými se potýká. „Začíná se u mě projevovat alergie na slunce, které 'paří jako prase'," posteskla si Tereza. Na nesnesitelné vedro si podle ambasády stěžuje už několik týdnů. 

Tereza H. byla letos v lednu zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům. Tereze tak podle všeho hrozí maximálně 14 let ve vězení.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Věznice Pákistán