Hrozivé detaily vraždy u Berlína: Otec padělal očkovací certifikát, proto zabil rodinu

Německá policie, ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

8. prosince 2021 15:09

Pravděpodobnou vraždu manželky a svých tří dětí u Berlína nejspíše spáchal otec v důsledku obav, že bude zatčen kvůli padělání očkovacího certifikátu své ženy. Podle vyšetřovatelů to vyplývá z dopisu na rozloučenou, který 40letý muž napsal před spácháním sebevraždy. Informovala o tom dnes agentura DPA.

Policie našla v sobotu v rodinném domě v Königs Wusterhausenu jižně od Berlína těla dvou dospělých a tří dětí ve věku čtyři, osm a deset let. Všechny osoby zřejmě zemřely na střelná poranění. V domě byla nalezena střelná zbraň. Podle vyšetřovatelů členy rodiny zřejmě zavraždil otec, který následně obrátil zbraň proti sobě.

Státní zástupce Gernot Bantleon dnes sdělil, že muž v dopise na rozloučenou napsal, že pro svou ženu zfalšoval očkovací certifikát. Její zaměstnavatel na to přišel, což manžele přimělo k obavám, že budou zatčeni a přijdou o své děti.

Případ se stal v době, kdy Německo zpřísňuje restrikce ve snaze zastavit čtvrtou vlnu pandemie koronaviru. Od minulého měsíce jsou zaměstnanci povinni prokázat, že jsou očkovaní, vyléčení nebo mají negativní test na covid-19. Německé úřady se minulý týden dohodly, že neočkovaným osobám zakážou přístup do všech podniků kromě těch nejnutnějších, jako jsou obchody s potravinami, lékárny a pekárny. Plánují také zavést povinné očkování pro některá zaměstnání.

Témata: krimi Policie Německo Německo