Tereza H. stále nemůže domů! V Pákistánu se s rozsudkem nechtějí smířit

Tereza H. zadržená v Pákistánu 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

6. prosince 2021 14:57

Nejraději by ji viděli znovu za mřížemi. V Pákistánu se někteří lidé nechtějí smířit s osvobozujícím rozsudkem nad Terezou H., která tak stále nemůže domů. Soud přitom rozhodl už před několika týdny.

Už na počátku listopadu vynesl pákistánský soud osvobozující rozsudek nad Terezou H., která byla omezena na osobní svobodě od ledna 2018, kdy ji zadrželi celníci na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Od 20. listopadu je sice česká občanka na svobodě, ale domů se zatím nedostala.

Nyní se její návrat do vlasti opět komplikuje. Podle informací serveru iDnes.cz čeká na vydání pasu, především ale celní správa chce podat odvolání proti jejímu propuštění. V takovém případě by do rozhodnutí nemohla zemi opustit.

Celníci údajně chtějí přijít s novými důkazy o nakládání s drogami po zadržení Češky, která dle serveru zůstává ubytována v hotelu v Islámábádu, kam za ní mohou pouze zaměstnanci velvyslanectví.

Mluvčí ministerstva zahraničních věcí Eva Davidová pro ČTK uvedla, že diplomaté usilují o výjezdní povolení pro Terezu H. Další podrobnosti nesdělila, protože si to rodina nepřeje.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán