Tereza H. stále nemůže do Česka! Ministerstvo prozradilo další postup!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

12. listopadu 2021 14:04

Radost z osvobozujícího rozsudku musí u Terezy H. zákonitě doprovázet i jisté zklamání. Nejspíš se už totiž touto dobou viděla zase doma v Česku, ale realita je jiná. Kdy se konečně dostane z Pákistánu?

Ke svému konci dospěl už druhý pracovní týden od chvíle, kdy pákistánský soud Češku zprostil obžaloby, k propuštění ale stále nedošlo. Na čem to celé vázne?

Jak dnes uvedla zpravodajská agentura ČTK, důvodem zdržení je fakt, že stále nebyl vyhotoven písemný rozsudek. Soudy v Pákistánů jsou přetížené, česká občanka tak opustí vězení nejdříve v příštím týdnu, ale spíše ještě později. 

Původně resort počítal s propuštěním v tomto týdnu, ve stejném duchu informoval i europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Po vyhotovení rozsudku musí ještě dojít k navrácení osobních věcí a cestovních dokladů, až pak bude možný návrat do České republiky. 

Tereza H. se vrátí do vlasti poprvé od začátku roku 2018. Tehdy ji v lednu zadrželi celníci na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Soud ji nyní zprostil obžaloby, původně byla odsouzena k osmi letům a osmi měsícům za mřížemi.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán